Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Πολύχρωμες Χυλοπίτες στο Φούρνο - Baked Colorful Greek Tagliatelle

Μια οικογενειακή, μεσημεριανή πρόταση με αγαπημένα παραδοσιακά ζυμαρικά, σε μια πιο πλούσια, χρωματική και γευστική έκδοση!
Ένα πανεύκολο, γρήγορο, χορταστικό και λαχταριστό φαγητό, που μοιάζει λίγο με σουφλέ. Η γεύση του είναι αρκετά “γεμάτη”, λόγω της ποικιλίας τυριών που περιέχει και λίγο πικάντικη. 
Η κρέμα γάλακτος το διατηρεί ζουμερό, χωρίς όμως να καλύπτει τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάστε το!



Τα Υλικά

½  κιλό χυλοπίτες πολύχρωμες, βιολογικές
150γραμ. τριμμένη γραβιέρα πικάντικη
150γραμ. τριμμένο τυρί γκούντα  
150γραμ. κατίκι Δομοκού ή άλλο μαλακό τυρί
200γραμ. ζαμπόν, κομμένο σε τετράγωνα
330γραμ κρέμα γάλακτος
100γραμ φρέσκο βούτυρο πρόβειο
Ελάχιστο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

Βράζουμε τις χυλοπίτες για 5 λεπτά μέσα σε ελαφρά αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε. Κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό τους.
Μέσα σ΄ένα μπολάκι βάζουμε το κατίκι και προσθέτουμε 3-4 κουταλιές από το ζεστό νερό των μακαρονιών, ανακατεύοντας με ένα μικρό σύρμα, μέχρι να έχουμε μία παχύρευστη κρέμα.



Βάζουμε τις χυλοπίτες μέσα σ΄ένα μπολ, προσθέτουμε την κρέμα του τυριού και το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εν συνεχεία προσθέτουμε τη γραβιέρα, τη μισή ποσότητα από το γκούντα, το ζαμπόν και ανακατεύουμε, για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα τα υλικά.






Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170º  C στον αέρα.
Βάζουμε τις χυλοπίτες μέσα σ΄ένα πυρέξ, ισιώνουμε λίγο την επιφάνειά τους και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, φροντίζοντας να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί γκούντα.





Ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρις ότου ροδίσει η επιφάνειά τους.
Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε τις χυλοπίτες ζεστές.



Καλή όρεξη!

5 σχόλια:

  1. Η υπέρτατη γεύση στο ΄΄χαλί΄΄ των λιωμένων τυριών και την ζωγραφική πολυχρωμία των ζυμαρικών!
    Ένα σουφλέ ζεστής γευστικής αγκαλιάς που είναι παντελώς αποδεκτό και επιθυμητό,ένα φαγητό που κοσμεί το τραπέζι και λειτουργεί σαν ένα προσκλητήριο οικογενειακής αγάπης.
    Από τα χεράκια σου Ελένη μου το πιο νόστιμο φαγητό !!!!
    Φιλιά πολλά,πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ελενη μου καλησπερα.θαυμα το σουφλε.και εγω με χυλοπιτες δικες μου το κανω και πιστευω πως η γευση τους υπερτερει των μακαρονιων.τελεια και η φωτογραφια.πινακας ζωγραφικης.ευγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λατρεμένο φαγητό τα μακαρονο-σουφλέ! Μου αρέσει που έπαιξες με τις γεύσεις των τυριών και έβαλες χυλοπίτες Ελληνικές. Επίσης το βούτυρο φρέσκο, είναι μοναδικό για πλούσια γεύση στη μαγειρική! Άρχισα πρόσφατα να το χρησιμοποιώ σε άλλες συνταγές πέραν των κλασικών κουραμπιέδων κι έχω ενθουσιαστεί :) Άραγε αντί για κατίκι Δομοκού να βάζαμε λίγη κοπανιστή; Ή θα έβγαινε πολύ πικάντικο; Τι λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι υπεροχο φαγακι! Απλο και πεντανοστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελενη γεια σου!!!!
    Θεικο σουφλε,αγαπημενο,το φρεσκο βουτυρο ειναι.....μμμμμμμιαααμιιιιι!!!!!Παντα σε τετοια φαγητα με κραταει λιγο πισω,εννοω στο να μην το κανω ,η κρεμα γαλακτος....ξερω οτι ειναι παραιτητη στο σουφλε,αραγε ομως θα μπορουσα να την αντικαταστησω με κατι αλλο?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή