Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Μπαστουνάκια Σφολιάτας με Πάστα Ελιάς - Puff Pastry Sticks with Olive Paste

Πανεύκολα, νοστιμότατα, τραγανά μπαστουνάκια σφολιάτας, ένα εξαιρετικό ορεκτικό που θα συνοδεύσει ένα ποτήρι παγωμένης μπύρας ή  λευκού κρασιού.
Μπορούμε να “παίξουμε” με τα υλικά και να χρησιμοποιήσουμε τριμμένο τυρί, διάφορα αρωματικά (ρίγανη, δενδρολίβανο, κύμινο).
Το αποτέλεσμα θα είναι ένα νοστιμότατο, σπιτικό σνακ! Δοκιμάστε τα!





Τα Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
3-4 κ. σ. πάστα ελιάς
2 κ. σ. αναποφλοίωτο σουσάμι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μία λαδόκολλα

Οδηγίες

Ξεπαγώνουμε το φύλλο σφολιάτας, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία.






Το απλώνουμε πάνω στον πάγκο εργασίας και αλείφουμε το μισό με την πάστα ελιάς. Σκεπάζουμε με το άλλο μισό, καλύπτοντας την πάστα ελιάς.












Μ΄ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε λωρίδες πάχους1-1,5 εκ.












Παίρνουμε μια-μια λωρίδα ζύμης, τη στρίβουμε 3-4 φορές και την τοποθετούμε μέσα σε ταψί, καλυμμένο με λαδόκολλα. 










Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με όλες τις λωρίδες.
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 30 λεπτά.












Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο, ραντίζουμε τις λωρίδες με νερό και τις πασπαλίζουμε με σουσάμι.






Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 15 λεπτά.


Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου